Rosario Sánchez a la Guàrdia Civil: "La societat balear us estima"

La delegada del Govern de les Illes Balears ha reclamat que "les dones tinguin la possibilitat d'ascendir, en igualtat de condicions que els homes"

La delegada del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez, ha destacat aquest dilluns el treball de la Guàrdia Civil a l'Arxipèlag i ha assegurat: "Sou molt benvolguts a les Illes; la ciutadania valora el vostre treball i us estima, que no us confongui ningú".

Sánchez ha assenyalat que en el temps que fa que ocupa aquest càrrec s'ha reunit amb batles de diferents municipis i "tots li han transmès com aprecien el treball dels agents als pobles"; de fet, "tots voldrien que fóssiu més presents", ha remarcat la Sánchez.

La delegada del Govern ha pronunciat aquestes paraules en ocasió del seu discurs en l'acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, que ha tingut lloc aquest dilluns a la comandància de Palma.

La representant del govern central a Balears ha volgut destacar també la dedicació, la professionalitat i el "treball intens" que realitza la Guàrdia Civil en favor de la seguretat i la protecció dels ciutadans de les Illes Balears. "Agraesc la vostra atenció per prestar auxili a la ciutadania davant qualsevol perill, ja sigui en terra, mar o aire", ha afirmat.

En aquest context, Sánchez ha dit que Balears no és la destinació "més fàcil ni còmoda" i, de fet, hi ha agents que viuen separats dels seus familiars, que resideixen a la Península. Per això, n'ha volgut destacar el "sacrifici" i ha afegit: "Els representants polítics i la societat us demanam sempre molt i de vegades us donam poc".

La delegada ha manifestat que el govern espanyol i el Ministeri d'Interior treballen per millorar les condicions laborals dels agents, així com l'equiparació salarial amb les policies autonòmiques.

També ha reclamat que "les dones tinguin la possibilitat d'ascendir, en igualtat de condicions que els homes, en els cossos de seguretat o en qualsevol altre àmbit de la societat".

Sánchez ha volgut acabar la seva intervenció recordant als agents Diego Salvá i Carlos Sáenz de Tejada, assassinats per ETA a Palmanova el 30 de juliol del 2009. "Us deman a tots els presents que les seves famílies, amistats i companys no deixin de rebre la nostra estima, i que sàpiguen que el seu assassinat es mantindrà sempre en el nostre record, tant per mantenir-ne la memòria com per perseguir-ne responsables", ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF