L'equip Robosapiens, de l'escola Sant Pere de Palma, guanya la First Lego League

Juntament amb Where is John, de l'Aula Balear, que ha quedat en segon lloc, participaran en la fase estatal, que es farà a Tenerife

L'equip Robosapiens, del centre eduatiu Sant Pere de Palma, ha guanyat la fase local de la First Lego League 2020, que organtiza l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de les Illes Balears (UIB). El grup Where is John, de l'Aula Balear, ha quedat en segon lloc. Tots dos equips participaran en la fase estatal del concurs, que es farà a Tenerife (Illes Canàries) els dies 28 i 29 de març. El lliurament de premis ha estat a càrrec de Neus Truyol, regidora de Model de ciutat, Habitatge digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma; i de la doctora Loren Carrasco, directora de l’Escola Politècnica Superior de la UIB, entre d’altres representants d’empreses i entitats col·laboradores.

La First Lego League té com a objectiu despertar l'interès dels infants i joves per la ciència i la tecnologia. En aquesta primera fase, hi han pres part més de 300 nins i nines d'entre 6 i 16 anys, a  fi de resoldre diferents problemàtiques relacionades amb l'entorn urbà. La iniciatvia s'emmarca en el programa de promoció de les enginyeries, edificació i matemàtiques de l’EPS, en el qual col·laboren més de vint entitats i empreses de les Balears.

Un desafiament centrat a resoldre problemes de la ciutat

Els infants de 10 a 16 anys, agrupats en 24 equips, han participat en els torneigs classificatoris per equips de la First Lego League, un repte internacional que utilitza desafiaments temàtics per fomentar l’interès dels infants per la investigació, la resolució de problemes i la ciència. 

Els participants han fet un torneig per posar a prova els robots que han dissenyat, construït i programat les setmanes anteriors utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. Alhora, els equips han presentat un projecte científic amb el qual havien de proposar una solució innovadora per resoldre una problemàtica real relacionada amb l'evolució de les ciutats, temàtica que enguany centra aquesta competició.

Els infants de 6 a 9 anys que han intervingut a la First Lego League Junior han presentat públicament la maqueta construïda amb Lego, en la qual havien treballat les setmanes prèvies. Aquest projecte havia d'estar relacionat amb la vida a les ciutats.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF