Roberto Ferrucci: "Venècia hauria d'aprendre de ciutats com Palma"

L'escriptor venecià ha analitzat la situació del turisme de masses a les grans ciutats europees i les conseqüències socials que genera

L'escriptor venecià Roberto Ferrucci ha inaugurat aquest dimecres la primera jornada del cicle 'Encontres sobre turisme de masses als centres històrics del Mediterrani' amb la seva ponència sobre les conseqüències del turisme de masses a Venècia, la seva ciutat natal, i la situació turística de les grans ciutats europees com Palma, la qual ha fet servir d'exemple com a mostra d'allò que considera "la lluita contra el turisme de masses".

Ferruci ha assegurat que "Palma i altres ciutats europees haurien de ser un exemple per a Venècia, que turísticament és un caos total". "La regulació de plataformes com Airbnb és un clar exemple de la lluita contra el turisme de masses que s'està duent a terme a Palma", ha assenyalat Roberto Ferruci. L'escriptor ha analitzat també la situació de la ciutat italiana i ha indicat quin és el culpable d'aquesta situació: "El batle de Venècia és un empresari i només pensa en els doblers". En referència a la situació social veneciana, Ferruci ha assegurat que "Venècia ja no és dels venecians, el batle va convidar tots aquells que estiguessin en contra del turisme a marxar de la ciutat perquè per a ell els ingressos són més importants que la societat veneciana".

En referència al turisme de masses allunyat a la Part Forana, Ferrucci ha assegurat que "Valldemosa m'ha recordat molt Venècia, els turistes hi entren i en surten constantment, només fan una foto i tornen a Ciutat, però el trànsit és continu".

L'escriptor venecià ha comentat també que "el turisme de masses és una bomba de rellotgeria que està a punt d'explotar, i si no feim un front comú per lluitar contra aquest fet en pocs anys les grans ciutats europees perdran la seva essència i la vida quotidiana tal com la coneixem desapareixerà".

Roberto Ferruci ha volgut agrair també al Consell de Mallorca la decisió de declarar Mateo Salvini 'persona non grata' a Mallorca perquè per a ell "el racisme és un dels grans problemes d'Itàlia i amb polítics com ell mai no podrem canviar aquesta situació".

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF