Reparteixen 13.000 mascaretes entre les residències i centres de diferents institucions de Mallorca

El Govern, diverses associacions i particulars estan proporcionant aquest material a l'IMAS 

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) del Consell de Mallorca ha començat a repartir 13.000 mascaretes i diferent tipus de material sanitari de protecció personal procedent de diverses administracions, entitats i particulars, segons han informat en un comunicat. Aquest material s'està repartint entre els serveis socials municipals, les residències i els centres tant municipals com concertats o privats.

En aquest sentit, el Govern balear ha proporcionat a l'IMAS 8.000 mascaretes, 3.800 de les quals  són per als centres i serveis socials de tots els ajuntaments de l'illa, mentre que la resta de mascaretes s'han distribuït entre les residències de gent gran, les de persones amb discapacitat, centres de menors o albergs per a persones sense sostre.

El govern espanyol reconeix que ha hagut de tornar 9.000 tests ràpids perquè no funcionaven bé

Amb aquest repartiment s'està intentant que cap municipi quedi sense el material de protecció sanitari necessari. En aquest sentit, també s'han repartit entre diferents centres municipals, privats i propis de l'IMAS 50.000 guants, 400 bates d'un sol ús i mascaretes quirúrgiques donades per la Universitat de les Illes Balears i procedents dels laboratoris del centre universitari.

Per part seva, altres associacions com ACHINIB, Associació Xinesa de les Illes Balears, i l'associació Moda Mallorca, han aportat 3.000 i 1.000 mascaretes, respectivament, que també s'han repartit entre els diferents centres i serveis.

A més, diversos particulars han fet arribar una sèrie de màscares fetes a mà, com és el cas de les auxiliars d'infermeria de la residència de Felanitx, que juntament amb un grup de costureres de Sant Llorenç n'han elaborat unes 1.000.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF