Reobren al bany les platges de Palma, tancades en sis ocasions aquest agost

Bandera groga a Can Pere Antoni i verda a Ciutat Jardí, afectades divendres per abocament d'aigües residuals i pluvials

L'Ajuntament de Palma ha obert al bany les dues platges tancades aquest divendres afectades per un abocament d'aigües residuals i pluvials. A les 10.00 h ha hissat la bandera groga (que indica precaució) a Can Pere Antoni i la verda a Ciutat Jardí.

Cort n'ha acordat l'obertura una vegada obtinguts els resultats de les analítiques de les mostres d'aigua preses ahir.

El tancament d'ahir és el sisè per abocaments en qüestió d'un mes. El d'ahir va ser perquè la pluja va abocar aigües mixtes a l'estació impulsora del Baluard i en el torrent Gros.

Des del primer tancament d'aquestes platges de la badia de Palma, el 7 d'agost, quan es va trencar una conducció de residuals que anava a la depuradora del Coll d'en Rabassa, l'Ajuntament les ha tancades en sis ocasions, les cinc darreres per abocaments propiciats per pluges intenses. L'anterior vegada va ser dimarts passat.

A més d'ahir, Ciutat Jardí ha estat tancada al bany els dies 6, 7, 12, 14 i 19 d'agost i 4 de setembre, i Can Pere Antoni els dies 12, 14 i 19 d'agost i també el 4 de setembre.

Enguany hi ha hagut abocaments 12 dies, segons dades del Consistori. Tots s'han senyalitzat amb bandera vermella fins que els resultats de les analítiques han indicat que l'aigua era apta per al bany.

El 2015, va haver-hi 18 episodis d'abocaments contaminants i la bandera vermella es va hissar en 19 ocasions a les platges; el 2016, amb 16 abocaments va haver-hi bandera vermella 18 dies i el 2017 van ser 10 els abocaments i les mateixes banderes.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF