Recuperen a Turquia un iot de 3,5 milions d'euros robat a Palma

Els lladres duien documentació falsificada i ja havien fet el canvi de nom, matrícula i bandera de l'embarcació

El passat mes d'abril uns lladres varen robar al port de Palma un iot valorat en 3,5 milions d'euros i varen navegar fins a Grècia i Turquia, país on ha estat recuperat gràcies a la investigació feta per la Guàrdia Civil, segons ha informat Efe. Fonts policials han explicat que el grup de lladres és probable que es dediqui a robar embarcacions de luxe a diferents ports de les Balears per després vendre els iots a un preu molt inferior a l'establert pel mercat, però sense mai sense baixar dels milions d'euros.

De moment han estat detingudes quatre persones: tres homes turcs i un home rus que duien documentació falsificada i que ja havien fet el canvi de nom, matrícula i bandera del iot robat. Així mateix, tres persones més de nacionalitat espanyola, alemanya i portuguesa, respectivament, varen ser detingudes o investigades a Mallorca durant l'operació, a més d'una persona d'origen hongarès a Torrevieja, a Alacant. No es descarten més detencions.

La investigació va permetre identificar l'embarcació robada a Palma al port de Corint, a Grècia, i més tard al port de Güllük, a Turquia. El iot presentava danys importants a l'interior perquè en varen arrabassar part del sistema elèctric i la localització. A més, faltava material nàutic valorat en més de 20.000 euros. Durant l'operació, els agents també varen haver de registrar un domicili a Andratx, una empresa nàutica de Calvià i una embarcació de luxe al port de Palma. En tots aquests registres es va intervenir documentació, ordinadors, telèfons mòbils, armes blanques i drons que els delinqüents podrien haver utilitzat per estudiar les embarcacions que volien robar.

La recuperació d'aquest iot se suma a altres que la Guàrdia Civil de les Balears ha fet en els darrers anys, entre les quals destaquen una embarcació de luxe localitzada a Tunísia i un veler interceptat en aigües balears que venia de la costa algeriana. El cos policial ha recordat que durant la investigació ha estat imprescindible la cooperació internacional amb l'agència Europol i la Interpol.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF