Reclamen que es protegeixin les aigües de Tramuntana

El patró major de la confraria de Sóller, Pep Mayol, ha comentat que, per a ells, es tracta d’una petició històrica

Tot i que les Illes ja disposen de vuit reserves, més les tres que estan a punt de ser aprovades definitivament, les confraries de les zones d’Andratx, Sóller, Pollença i Alcúdia han sol·licitat en diverses ocasions la creació d’una reserva que protegeixi les aigües de Tramuntana, tot i que es tracta d’una protecció que ha de venir de l’Estat.

“Nosaltres estam a favor d’aquesta declaració”, explica Mercant, “però afecta aigües estatals i, per tant, no és competència nostra”. De totes maneres, el director de Pesca i Medi destaca que el Govern insistirà a demanar aquesta protecció a l’executiu estatal.

El patró major de la confraria de Sóller, Pep Mayol, ha comentat que, per a ells, es tracta d’una petició històrica, “ja que la costa nord-est de Mallorca està més abandonada que alguna costa perduda del Brasil”.

Mayol considera que és necessari incrementar la vigilància a la zona, que pràcticament consideren que no existeix. “Ja sabem que es tracta d’una minoria, però hi ha pescadors recreatius que estan realitzant una autèntica depredació a la mar. Són furtius que, a més, es riuen de tothom penjant les seves captures a les xarxes socials”.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF