PROTESTA

La Ràpita comença les festes amb dol i recordant la jove Paula Fornés

Recollides 216.000 firmes per endurir les penes als conductors gats

Familiars, amics i veïnats de Paula Fornés, la jove de 15 anys que morí atropellada al passeig de la Ràpita (Campos) el passat 24 de juny, es manifestaren divendres horabaixa al mateix punt on va perdre la vida. “Justícia”, “Seny”, “Sí al passeig” i una pancarta amb la cara somrient de Paula vora el lema “Justícia per a les injustícies”, han acompanyat la concentració en què ha participat al voltant d’un miler de persones, entre les quals mig centenars de motoristes de l’Agrupació de Mallorca.

En menys de dues setmanes s’han recollit 216.000 signatures a través de les xarxes socials, en què es demana una modificació de l’actual legislació i un Codi Penal més dur amb els que provoquen accidents mortals, segons ha explicat el portaveu de la família José Fernández, que ha recordat altres víctimes que perderen la vida per mor de la imprudència de conductors al volant sota els efectes de l’alcohol i les drogues.

Les morts de Biel Llull a Palma, d’Ana Maria i de Dionisio a l’autopista d’Inca, i la del jove Ivan, a Madrid, també de 15 anys, mentre esperava l’arribada d’un bus al passeig de la Castellana, i tantes d’altres, han servit de marc també per recordar Paula, “tot esperant que sigui la darrera víctima”.

Cal recordar que l’autora del fatal accident, Renata G. de 44 anys, ja està en llibertat, després d’onze dies a la presó i de pagar una fiança de 12.000 euros, decisió judicial que ha topat amb un recurs d’apel·lació davant l’Audiència de Palma per part dels pares de Paula Fornés.

“Qui no té cap consideració per la vida dels altres i acaba matant són assassins en potència, i nosaltres els familiars dels morts som víctimes de l’insomni”, ha dit amb fermesa la mare del jove madrileny Ivan, que ha vingut a l’illa expressament per participar en l’acte, en un dia en què la Ràpita comença a viure de ple i amb dol les festes.

José Fernández ha dit que les firmes recollides seran enviades a la Comissió de Justícia del Senat i del Congrés per tal d’impulsar un canvi legislatiu de la Llei de seguretat vial i un increment de les penes per als conductors imprudents que causen víctimes. S’ha insistit a demanar l’aplicació de noves tecnologies als vehicles per tal de desactivar el motor quan el conductor ha begut per damunt de la taxa màxima permesa.

La mobilització ha acabat amb música, una amollada de globus blancs i les motocicletes engegant el motor en memòria de les víctimes i amb record especial per a Paula Fornés.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF