Quatre hores d'abocament d'aigües residuals a la platja de Can Pere Antoni per una avaria

S’ha produït una avaria a l’estació elèctrica transformadora que ha suposat l’aturada del subministrament elèctric al sistema de bombeig d’aigües residuals

Durant quatre hores totes les aigües residuals de l'estació elèctrica trasnformadora de l'avinguda Gabriel Roca s'han abocat a la mar, a la platja de Can Pere Antoni.

Segons informa Emaya, a les 8.30 d'aquest dijous s’ha produït una avaria a l’estació elèctrica, cosa que ha suposat l’aturada del subministrament elèctric al sistema de bombeig d’aigües residuals. S’ha deixat d’impulsar l’aigua a l’estació depuradora i s’ha produït un abocament a la mar fins que s'ha reparat l'avaria, a les 12.30.

Des d’un primer moment els operaris d’Emaya s’han desplaçat al lloc i han treballat per controlar la situació i localitzar les causes de l’avaria. Una vegada localitzada la causa del problema, s'ha fet la reparació de l’estació transformadora i s’han tornat a impulsar les aigües residuals a l’estació depuradora, de manera que els abocaments han cessat.

Emaya ha lamentat els fets i recorda que té en marxa un pla de sanejament per resoldre les deficiències que presenta el sistema actual de depuració, perquè té unes infraestructures envellides, obsoletes i insuficients.

D'altra banda, el Ministeri de Medi Ambient tramita ja la construcció d’una nova depuradora, de major capacitat i amb tecnologia actualitzada, per a les necessitats actuals. 

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF