Quasi 5.000 espectadors han vist 'Overbooking', que inicia una gira per les Illes

A partir d'aquest divendres i durant el cap de setmana el documental es projectarà a l'Ocimax de Maó i als Multicines Manacor Aficine

Quasi 5.000  espectadors  han vist 'Overbooking', el documental que retrata el  sobreturisme  a l'illa de Mallorca. La  pel·lícula  estarà una setmana més a la Sala  Augusta  de Palma i començarà una gira per altres  cinemes  de les Balears. A partir d'aquest divendres i durant el cap de setmana es projectarà a l' Ocimax  de Maó i als Multicines Manacor  Aficine

'Overbooking' es va estrenar el 25 de gener a la Sala Augusta amb la idea d'estar-hi només set dies. Gràcies a l'èxit que va generar, arribant a vendre totes les entrades durant 14 dies consecutius, la direcció del cinema palmesà ha decidit prorrogar-ne fins a una cinquena setmana la projecció. D'aquesta manera, es podrà veure fins al dijous 28 en una sessió diària a les 20.25 h. El dimarts 26, a més, se'n farà una projecció especial en versió original amb subtítols en anglès. Divendres, s'exhibirà també a Maó a les 18.05 h i a Manacor a les 19.30 h. 

Joe Holles: “Ser crític amb l’excés de turisme no vol dir ser turismofòbic”

"Mallorca ha estat sempre un dels referents del turisme industrial, però això que hem creat s’ha girat en contra nostra",    reflexionava  a l'ARA Balears Joe Holles, productor executiu. Després de tres anys fent-hi feina, l’equip vol que el resultat es vegi a Mallorca, però són conscients que per poder recuperar la inversió hauran de mirar més enllà de les Illes.

"Creim que aquest documental pot interessar molt a altres països europeus, als Estats Units i a Sud-amèrica, perquè poden arribar a tenir els mateixos problemes o perquè són d’allà els turistes que visiten les Illes", explicaven els seus creadors. També afirmaren que “volem que quan un turista llegeix el grafit ‘Guiris go home’ entengui què hi ha darrere tot això".

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF