Els propietaris d'habitatges vacacionals poden ser sancionats amb multes de fins a 30.000 €

Els arrendataris que no gestionin correctament els llibres de registre i els informes d'entrada seran sancionats a partir del proper 1 de juny

A partir del proper 1 de juny serà obligatori gestionar els llibres de registre i els informes d'entrada de viatgers als habitatges turístics vacacionals, dacord amb el que disposa la LO 4/2015. Aquesta novetat, que entra en vigor després d'un període transitori, afectarà als 14.500 habitatges turístics vacacionals registrats a Mallorca, els propietaris dels quals, si no compleixen la llei, es poden enfrontar a una sèrie de sancions.

Per evitar precisament aquesta situació, la Federació ETV Mallorca, presidida per Jordi Cerdó, ha organitzat una sessió informativa dirigida als seus associats i a totes aquelles persones propietàries d'habitatges turístics vacacionals amb representants de la Guàrdia Civil per informar de com s'ha de procedir i de les sancions previstes per la llei, en cas de no fer-ho. La trobada serà aquest divendres 18 de maig, a les 19 h, a la Casa de Cultura d'Alcúdia (carrer de l’Hostal, 9).

En la reunió, s'informarà dels tipus d'infraccions: lleus i greus. Les segones es produeixen quan la propietat d'un habitatge turístic vacacional no té els registres i pot implicar sancions de 601 a 30.000 €.

Les sancions, a més, poden portar la suspensió de llicències fins a sis mesos, si no s'és reincident. La reincidència pot suposar una suspensió de fins a a dos anys. Quan es tracta d'una infracció lleu, la sanció prevista oscil·la entre els 100 i els 600 €.

La Federació ETV ha previst organitzar una segona sessió informativa sobre la mateixa temàtica, a la qual participaran representants del Cos Nacional de Policia.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF