Societat 28/06/2013

Propietària i llogatera d'un pis pastera pagaran per un incendi

L'Audiència les fa responsables de la desgràcia per valor de 45.000 euros i recorda que el pis estava rellogat a entre 8 i 15 persones més. La sentència diu que al pis sinistrat hi havia cuina i connexions elèctriques a cada habitació i que, en realitat, cada dormitori s'havia "transformat" en un habitatge

Antònia Artigues
2 min

Palma.La proliferació a Palma dels anomenats pisos pastera s'està convertint en un problema social i de convivència en les comunitats de veïns, que pot tenir, a més a més, conseqüències davant la Justícia per als propietaris i llogaters que, alhora, relloguen habitacions a altres persones com si cada una fos un nou habitatge. Poden ser els responsables de qualsevol desgràcia que s'hi pugui registrar.

Això és el que ha passat amb un pis pastera del carrer de Fausto Morell de Palma, a Pere Garau, on un incendi al pis "sobreocupat" que es va estrendre a altres habitatges de la finca ha motivat una sentència de l'Audiència de Palma que considera coresponsables dels danys causats la propietària de l'immoble i la persona a la qual havia llogat el pis i que, a la vegada, el tenia ocupat per entre 8 i 15 persones més. Les dues han de pagar les indemnitzacions, que superen els 45.000 euros.

La sentència de l'Audiència diu que al pis sinistrat hi havia cuina i connexions elèctriques a cada habitació i que, en realitat, cada dormitori s'havia "transformat" en un habitatge, fet que suposava "una preocupant sobreocupació".

Segons el tribunal, ha quedat ben acreditat que la llogatera feia un ús indegut i negligent del pis i per això diu que ha de respondre "dels actes de les persones que ocupen la casa". Qualifica de perillosa i arriscada la situació creada en el pis. El tribunal no accepta la versió de la propietària que ella no sabia que el pis estava sobreocupat. A més, el tribunal afirma que havia estat advertida pels altres veïns de la situació de risc creada al seu habitatge i que el dia de l'incendi va ser durament increpada per aquest motiu. Així, les dues i la companyia asseguradora han d'indemnitzar.

stats