Prop d'un centenar d'aspirants han participat en les oposicions d'oftalmologia i cardiologia

El Servei de Salut ja ha dut a terme les proves selectives de nou categories, amb una oferta de 979 places per a 4.925 sol·licituds rebudes

La Conselleria de Salut i el Servei de Salut de les Illes Balears continua aquest dissabte amb els exàmens de les convocatòries del concurs d'oposició per cobrir 43 places vacants de personal estatutari de les categories de facultatiu especialista en oftalmologia i en cardiologia. A les proves, s'hi han presentat un total de 99 aspirants.

Aquest procés d'oferta d'ocupació pública és un més de la convocatòria més important que es fa a les Balears en aquest àmbit. L'any 2018 s'han dut a terme les proves selectives de nou categories, amb una oferta de 979 places per a 4.925 sol·licituds rebudes.

El Govern ha informat que el 7% del total de les places es reserva per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, sense perjudici que s'hagi d'acreditar la capacitat funcional per complir les funcions pròpies de la plaça.

A partir de les 10.00 hores d'aquest dissabte han començat les proves, en un torn únic. Han tingut lloc de manera simultània a Mallorca, Menorca i Eivissa, concretament a l'Hospital Universitari Son Espases, a Mallorca; a l'Hospital General Mateu Orfila, a Menorca, i l'Hospital de Can Misses, a Eivissa. En total s'hi han presentat 99 aspirants: 75 a Mallorca, 14 a Menorca i 10 a Eivissa.

El procediment selectiu és el de concurs oposició, que consta d'una fase d'oposició amb un valor del 60% i una fase posterior de concurs amb un valor del 40%. La qualificació final s'extreu sumant les puntuacions obtingudes en ambdues fases. La fase de concurs consisteix a valorar els mèrits amb el barem següent: experiència professional, 55 punts; formació, docència i recerca, 40 punts; coneixements de català, 5 punts, i coneixements d'una llengua estrangera, 3 punts.

És important recordar que s'admetran totes les sol·licituds de participació en les categories assistencials de les ofertes d'ocupació pública, encara que no s'acrediti cap nivell de capacitació lingüística.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF