Prop de 300 dels 400 funcionaris de la presó de Palma volen el trasllat a la Península, segons UGT

El sindicat denuncia la discriminació que sofreixen els funcionaris de les Illes Balears pel que fa als plusos d'insularitat

La presó de Palma   prop de 75 vacants de treballadors sense cobrir i prop de 300 dels 400 funcionaris que hi fan feina volen ser traslladats a centres penitenciaris de la resta de l'Estat, segons dades donades a conèixer aquest dijous per UGT en el marc d'una campanya per reclamar una millora de les plantilles i dels plusos d'insularitat que  perceben  els treballadors de l'Administració de l'Estat a les Illes.

David Rodríguez, delegat d'aquest sindicat a la presó de Palma, ha  destacat  que la situació del centre és lamentable, ja que la plantilla està per davall de les necessitats i és molt difícil trobar personal a causa de l'alt nivell de vida de les Illes, sobretot pel que fa a l'habitatge, que no està compensat pels plusos d'insularitat que es paguen a les Balears.

UGT ha iniciat una campanya per denunciar la injustícia que pateixen els funcionaris de l'Estat a l'arxipèlag balear, ja que cobren plusos d'insularitat molt més baixos que els que es cobren a les Canàries i a Ceuta i Melilla. Mentre que a les Balears un plus de la categoria més elevada  és  de prop de 100 euros, a les Canàries pot superar els 500 euros i a  Ceuta  i Melilla és de quasi 900.

Falten funcionaris

Miguel   Ángel  Romero, responsable de la federació de treballadors públics del sindicat, ha destacat que a les Illes fan falta 742 funcionaris de l'administració de l'Estat per situar-nos en la mitjana estatal, situació que afecta sobretot àmbits com el de Justícia, el de centres penitenciaris i Hisenda.

El sindicalista ha explicat que aquest any s'han hagut d'enviar a Barcelona, perquè es tramitin, prop de 5.000 expedients de treballadors que havien sol·licitat algun tipus de prestació després de finalitzar la temporada turística, ja que el personal de les Illes no era suficient per fer aquesta tasca. El resultat ha estat que moltes persones han hagut d'esperar dos mesos per cobrar una prestació que tenien dret a percebre.

El principal problema és que són pocs els treballadors públics d'altres comunitats que volen venir a cobrir les places oferides a les Illes a causa del preu de l'habitatge. Segons el sindicat, hi ha casos  en els quals  els funcionaris que han obtingut una plaça a les Illes decideixen demanar l'excedència i fins i tot hi renuncien.

Per aquest motiu, UGT  inicia   una  campanya  de recollida de signatures a través de la plataforma change.org per tal de  pressionar el govern de l'Estat  perquè  impulsi una millora dels plusos d'insularitat.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF