Prop d'un 50% dels petits comerços de les Balears tindran dificultats per accedir a ajudes per reactivar el sector

El Govern s'ha compromès a protegir-los i a donar resposta a les seves necessitats

Prop d'un 50% dels comerços de les Balears tindran dificulats per accedir a les ajudes per reactivar el sector. "Si bé és cert que moltes empreses se'n podran veure beneficiades, també hi ha un col·lectiu, aproximadament un 50% de les petites empreses, que es trobarà amb molt poca ajuda o fins i tot sense". Així ho ha exposat el president de la Confederació balear de comerciants, Mateu Cunill, després de la reunió mantinguda amb la presidenta del Govern, Francina Armengol; el de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i els presidents de les patronals i de les cambres de comerç a les Illes Balears.

Davant aquesta situació, Cunill ha explicat que els comerciants han demanat al Govern solucions. "Hem d'estudiar i plantejar solucions per a aquest sector amb vista als pròxims mesos", ha afegit Yllanes. En aquest sentit, el conseller ha exposat que l'Executiu "té un compromís clar amb els comerciants, ja que és un sector estratègic per a l'economia de les Balears, crea llocs de feina i ha sortit molt perjudicat pel covid-19".

En aquest sentit, ha exposat que el Govern coneix "els problemes" pels quals està passant el comerç en aquests moments i que estudiarà estratègies perquè "aquest sector pugui arribar a la campanya de Nadal amb les millors condicions". Així mateix, ha recordat que el Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dijous una línia d'ajudes per al petit i mitjà comerç per un import de 39 milions d'euros, de la qual es beneficiaran 178 empreses. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF