Primeres reunions amb els més de 200 afectats per les expropiacions del desdoblament de la carretera que va de Llucmajor a Campos

Es preveu que les obres puguin començar aviat

El procés de la construcció de l'autopista de Llucmajor a Campos ja ha començat. Aquest dimarts passat començaren les reunions amb els més de 200 propietaris afectats per les expropiacions de la nova infraestructura viària per tal d'arribar a un acord econòmic, un procés que es preveu que s'allargui fins a mitjan febrer.

En aquesta primera trobada, els tècnics del Consell explicaren el preu que s'oferia pels terrenys. Aquest preu s'establirà segons la tipologia del terreny recollida en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) i els metres afectats. En cas de no arribar a un acord, els propietaris podrien apel·lar davant el Jurat d'Expropiacions i el procés podria durar anys.

S'ha de recordar que el Govern de les Illes va declarar l'ocupació urgent dels terrenys afectats per l'expropiació. Aquesta declaració d'urgència es va fonamentar en el fet que en aquesta obra hi concorrien circumstàncies excepcionals, com ara la seguretat viària.

"És una obra que reclamen des de fa molts anys, no només per rapidesa, sinó per seguretat. Fa falta", va afirmar el batle de Llucmajor, Bernadí Vives, en declaracions recollides per IB3.

La polèmica obra costarà més de 38 milions d'euros i ha creat tensions en el si dels partits que donen suport al govern del Consell de Mallorca.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF