Primera Trobada per la Sobirania Residencial de la Crida per Palma

Els temes de debat han estat habitatge, urbanisme i espai públic

La Crida per Palma va portar a terme el seu primer acte públic aquest dissabte, una Trobada per la Sobirania Residencial enfocada a determinar les línies bàsiques del seu programa polític en qüestions d'habitatge, urbanisme i espai públic. 

La jornada va començar a les 11 h amb una taula rodona en la qual varen participar experts i activistes pel dret a l'habitatge com Sebastià Vicens, Margalida Mestre, Marc Morell i Joan Segura. Morell va fer una radiografia general sobre el model urbanístic de Palma i els condicionaments de les necessitats del turisme.

Margalida Mestre va explicar la conversió de Palma en una metròpolis, fet que força la resta de Mallorca a un model de mobilitat centralista i ineficaç. També denuncià la manca d'una anàlisi seriosa sobre l'estat de l'habitatge a Ciutat.

Per part seva, Sebastià Vicens va fer un recorregut per les diferents ordenances de civisme com a eines de control social. Per últim, Joan Segura va mostrar alarmants dades sobre el nombre de desnonaments a Ciutat.

La taula rodona va conduir a un debat obert en el qual es varen tractar problemàtiques urbanes, com la mobilitat, l'accés a l'habitatge i la influència del turisme.

També es va parlar de les polítiques concretes que necessita Palma en matèria de sobirania residencial

Aquesta va ser la primera d'una sèrie de trobades per la sobirania que durà a terme la Crida per Palma amb l'objectiu d'omplir de contingut el seu programa polític amb la participació popular dels veïns de Palma.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF