Publicitat
Publicitat

Previsió del temps de Setmana Santa en alguns dels indrets més turístics d'Europa i dels Estats Units

Si teniu previst viatjar aquests dies, us fem una primera pinzellada del temps que us podeu trobar en algunes ciutats d'Espanya, Europa i els Estats Units

La Setmana Santa, caigui quan caigui, normalment sol venir marcada per variabilitat meteorològica fruit de la dinàmica atmosfèrica típica dels primers mesos primaverals. Enguany no en serà una excepció. A continuació us expliquem, a grans trets, com s'entreveuen aquests dies a diverses regions de la Península i en algunes de les ciutats més turístiques i visitades d'Europa i dels Estats Units. Cal tenir present que la fiabilitat baixa a més dies vista i que, per tant, cal agafar-ho encara "amb pinces".

Andalusia

Si heu de fer la maleta no us oblideu d'agafar peces de màniga curta, però també una jaqueta prima per als vespres i els matins. Per bé que la calor serà molt suportable, als migdies s'esperen temperatures clarament superiors als 26 o 27 graus fins divendres. El cap de setmana coincidirà amb una baixada del mercuri, i amb un temps més insegur en general. Els dies amb més risc de ruixats serien diumenge i dilluns.

País Basc

Els dies més estables i assolellats seran de dilluns a dimecres. A partir d'aleshores el temps s'anirà inestabilitzant i seran freqüents els xàfecs i les tempestes de forma irregular, però sobretot a les tardes i només cap a l'interior. Els matins seran més aprofitables arreu. El temps més insegur coincidiria, ara per ara, amb l'arribada del cap de setmana. Imprescindible una jaqueta i l'impermeable, però també alguna peça de màniga curta per als migdies. De dilluns a divendres se superaran els 20 graus a Bilbao.

París

L'anticicló garantirà un temps relativament estable però no gaire càlid en general. Els dies de cel més clar seran de dilluns a dimecres, per bé que l'ambient serà fresc. Màximes de 14 a 17 graus, i mínimes de 3 o 4 graus. Jaqueta imprescindible de bon matí i als vespres. La segona meitat de la setmana es mostrarà una mica més variable, però encara amb moltes estones de sol, i d'ambient més suau al migdia. Diumenge podrien arribar alguns xàfecs i tornaria a refrescar.

Londres

El paraigua no serà un estri imprescindible enguany. S'entreveuen dies força assolellats, o, com a molt, de cel canviant a partir de mitjans de setmana. Temps de jaqueta prima o de jersei als migdies, amb màximes que oscil·laran entre els 14 i els 18 graus. De nit, però, caldrà abrigar-se com si fóssim a finals d'hivern. Les mínimes es mouran entre els 3 i els 6 graus.

Atenes

Clara millora del temps a partir d'aquest dilluns, amb predomini de jornades de cel poc ennuvolat, tot i que dimecres i dijous podrien descarregar noves tronades a darrera hora. Ambient suau, però no pas càlid. Les temperatures màximes no seran gaire més altes que a Londres. Es mouran al voltant dels 18 o 20 graus.

Nova York

Aquest dimarts arribarà un canvi de temps que implicarà jornades insegures i xàfecs freqüents, tot i que també hi haurà moments de cel més clar. L'ambient serà fresc a partir d'aleshores, a estones fred. Dies de jaqueta gruixuda i d'impermeable. De nit fregaran els 2 o 3 graus, i als migdies les màximes oscil·laran entre els 11 i els 14 graus.

Los Angeles

Tampoc trobareu l'estiu a la ciutat més gran de Califòrnia aquesta Setmana Santa. S'esperen dies de cel mig ennuvolat, amb risc d'algun xàfec aïllat, i amb temperatures màximes a l'entorn dels 20 o dels 22 graus. De nit baixaran fins als 15 graus. Valors semblants als que tenim aquests dies a Barcelona.

San Francisco

Gairebé farà més bon temps que a los Angeles. Setmana Santa predominada pel cel força clar, i per temperatures màximes que es mouran entre els 20 i els 23 graus als migdies. Mínimes de 12 graus. Jaqueta prima, màniga curta i algun jersei.

Ens han dit adeu
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF