Pressió a Madrid contra el darrer projecte de prospeccions d'hidrocarburs al Mediterrani

Aliança Mar Blava denuncia que Madrid “posa traves” per presentar al·legacions al projecte de sondatges

Diversos representants dels sectors que formen l'Aliança Mar Blava i del seu secretariat tècnic, així com dels voluntaris d'Amics de la Terra que duen a terme la campanya de recollida d'al·legacions, han fet saber aquest dimarts en una roda de premsa que no volen més prospeccions.


Exigeixen una llei que prohibeixi les prospeccions d'hidrocarburs al Mediterrani perquè és un lloc que té un gran valor ecològic i que necessita ser protegit. Només entre el 4% i el 18% de totes les espècies marines conegudes al Mediterrani estan protegides tot i tractar-se d'espècies endèmiques. Segons  Alianza Mar Blava,  "un accident en una de les plataformes o durant el transport d'hidrocarburs tindria un efecte devastador en els ecosistemes del Mediterrani.

L'Aliança Mar Blava ha denunciat que estan trobant molts obstacles per presentar les al·legacions conjuntes al projecte de sondatges  MedSalt-2, que en aquests moments es troba en exposició pública.

El portaveu de la plataforma  antipetrolífera,  Carlos Bravo, diu que malgrat que la setmana passada no va haver-hi cap problema en la presentació d'aquestes al·legacions de manera conjunta, ara s'han trobat que els exigeixen "una espècie de poder de cadascuna de les persones que han signat". Són traves que estan posant tant a la Delegació de Govern com a les direccions insulars. 

En qualsevol cas, Carlos Bravo assegura que trobaran la fórmula perquè arribin a Madrid dins el  termini i està convençut que "de nou, en podran presentar milers". De moment, la recollida de signatures, diu, “va molt bé”.

Aquestes no són les úniques ajudes, perquè l'organització Amics de la Terra ha posat a disposició dels ciutadans una taula per presentar propostes a l'estació Intermodal de la plaça Espanya de Palma. Hi serà de les 8 a les 22 h. 

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF