SOCIETAT
Societat 12/06/2013

Prat assegura que l'informe de l'associació Stop Bales de Goma conté "errors i imprecisions"

El director dels Mossos d'Esquadra diu que, entre altres aspectes, les pilotes de goma no es disparen a 720 km/h, sinó a uns 470 km/h. Reconeix que Interior no té "ben articulat" el sistema de resposta a les víctimes de disturbis urbans

L. Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha assegurat aquest dimecres que l'informe presentat ahir per l'associació Stop Bales de Goma conté "errors i imprecisions". En concret, ha explicat que les pilotes de goma no es disparen a 720 km/h, sinó a uns 470 km/h.

L'informe denuncia que l'energia cinètica amb què les pilotes de goma surten de les escopetes és 7 vegades superior al límit imposat pel Parlament Europeu per a les armes "menys letals". Per això, l'associació defensa que les pilotes de goma siguin considerades "una arma potencialment letal" i en reclama la retirada "immediata".

Prat ha subratllat aquest dimecres en la seva compareixença a la comissió d'ordre públic del Parlament que "no és cert" que hi hagi un posicionament del Parlament Europeu que qualifiqui les pilotes de goma d'arma letal.

Ha assegurat que el departament d'Interior mai ha defugit del fet que aquest material pot ser lesiu i que, per aquest motiu, s'utilitza només "en situacions extremes i seguint un protocol".

D'altra banda, Prat també ha reconegut que Interior no té "ben articulat" el sistema de resposta a les víctimes de disturbis urbans i ha destacat la necessitat de crear un protocol d'assistència a aquestes víctimes, tot i que assegura que és un tema "molt delicat".

stats