Pollença recorda els presos polítics en l’acte d’homenatge a la República

Va sonar la plataforma Los Borbones son unos ladrones, de la plataforma No callarem, en suport a Valtonyc i a la llibertat d'expressió

Els presos polítics varen ser recordats en l’acte d’homenatge a la República i als republicans que es va dur a terme ahir a la plaça dels Seglars de Pollença. Tot i la pluja, hi participaren unes setanta persones.

Com és habitual, cada 14 d’abril, coincidint amb el dia en què, ara fa 87 anys, es va proclamar la II República, a Pollença s’organitza l’acte de reivindicació, en el qual ahir es va efectuar una ofrena foral i els Xeremiers d’u Camp de l’Oca feren sonar les xeremies.

Alguns dels assistents dedicaren unes paraules als seus avantpassats republicans i altres recitaren poemes. En el transcurs de l’acte també es va llegir el manifest realitzat per l’Associació Memòria de Mallorca, que va fer especial referència als pollencins que foren víctimes de la repressió franquista. Entre els noms esmentats hi havia el de Joan Losa Campomar, les restes òssies del qual es trobaren en la darrera exhumació feta a la fossa de Porreres i que foren retornades a la seva família el mes de gener passat.

L’acte va finalitzar amb la cançó Los Borbones son unos ladrones, de la plataforma No callarem.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF