REIVINDICACIÓ

Xurí glosa a la mare de Valtonyc per dir-li que ara més que mai ha d'estar orgullosa del seu fill

Nombrosos músics han participat a l'acte per la llibertat d’expressió i la democràcia que s'ha duit a terme aquest diumenge a Pollença

Mateu Matas Xurí s'ha dirigit a la mare de Josep Miquel Arenas Valtonyc, ho ha fet glosant com s'expresa millor i li ha dit que alegràs la cara perquè "a partir d'ara has de ser una mare orgullosa del teu fill". La mare de Josep Miquel plorava. Aquest diumenge al dematí  Valtonyc ha excusat la seva assistència a l'acte per la llibertat d'expressió i la democràcia que amb el lema 'A Pollença, no callerem' ha organitzat la Plataforma per la Llibertat d’Expressió.

Cap el migdia els pollencins, i també gent de fora, s'han anat acostant carrer Pere Josep Cànaves de Pollença, davant el Convent de Sant Domingo. L'organització va escollir aquest indret per un fet simbòlic, pel nom de la via. Va ser per les passades festes de la Patrona quan es descobrí la placa del carrer Pere Josep Cànaves. Emprenedor i persona avançada al seu temps, Cànaves presidia la corporació municipal en el moment en què es va produir el cop d’estat de Franco.

"Coincidint en un moment de màxima indignació per la retallada dels drets fonamentals a l'estat espanyol, l'objectiu de l'acte és solidaritzar-se amb el raper  Valtonyc, qui  en breu pot ingressar a la presó, i amb els presos polítics i exiliats", apunta Guillem Barceló que ha parlat en nom de la Pataforma. Barceló ha explicat que la iniciativa va partir de l'Ateneu de Pollença i que després es va fer un reunió obert on s'hi varen sumar persones de diferents colors polítics i varen organitzar l'acte partint d'un pressupost zero.

Fotogaleria: A Pollença, ‘No callarem!’

Durant el matí hi ha hagut actuacions musicals dels xeremiers Toni i Tomeu, Guillem i Luciano, Pep Toni & Julie i Tomeu Quetgles, com també dels glosadors Maribel Servera i Mateu Xurí, entre d’altres.

Al mateix carrer s'han seguit d’activitats encaminades a mostrar el rebuig a la situació actual. No hi ha faltat la venda de les begudes i tapes en una barra improvitzada i que es destinarà a la caixa de resistència per als encausats. A més, han muntat paradetes amb marxandatge reivindicatiu dels Amics de Valtonyc.

 

 

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF