Policies locals de Ciutadella formen els voluntaris de Protecció Civil per a Sant Joan

L'Ajuntament de Ciutadella també habilita 40 places per a persones amb mobilitat reduïda i amb discapacitat

L'Ajuntament de Ciutadella ha recordat la importància d'una acció innovadora en matèria de seguretat de les festes de Sant Joan. Es tracta del desplaçament de membres de la Policia Local a Mallorca per formar els integrants del contingent de voluntaris de Protecció Civil que assistiran aquest any a les festes més multitudinàries que se celebren a Menorca. És la primera vegada que es du a terme una iniciativa d'aquestes característiques, i, a més, ha comptat amb la participació de voluntaris arribats d'Eivissa. 

L'objectiu és formar les persones que participaran en el dispositiu de seguretat. La Policia Local de Ciutadella va impartir la formació a 48 efectius. Entre els aspectes en què fa falta incidir, destaca el coneixement del Pla Director de Seguretat, una explicació sobre els dispositius i operatius d'emergències en els principals actes, la formació bàsica dels protocols d'actuació en resposta de les incidències, així com la coordinació dels equips d'intervenció ràpida en els actes del Caragol del Born i els Jocs del Pla.

40 places per a persones de mobilitat reduïda a les festes 

D'altra banda, el consistori que dirigeix Joana Gomila ha obert les sol·licituds perquè totes les persones amb mobilitat reduïda i amb discapacitat puguin presenciar les festes des de les graderies que s'instal·laran a la plaça del Born. En concret, s'habilitaran una quarantena de places amb l'objectiu de facilitar l'accés i la visibilitat per a les persones afectades per aquestes circumstàncies, i puguin gaudir del Caragol des Born, els Jocs del Pla i les Corregudes del Pla. Les persones grans amb mobilitat reduïda hauran d'acreditar les seves malalties als Serveis Socials municipals, mentre que les persones amb discapacitat ho tramitaran a través de la Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca. El termini per presentar les sol·licituds expira el dilluns 17.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF