La policia espanyola centra la investigació del jove estudiant de Ciutadella en el seu entorn escolar

Quatre alumnes de l'IES Josep Maria Quadrado han estat condemnats a un any de llibertat vigilada i una ordre d'allunyament per vexar, insultar, menysprear i amenaçar un company seu 

La policia espanyola continua la investigació per determinar les causes de la mort del jove de 15 anys que el passat divendres 27 d'abril decidí posar fi a la seva vida. Des de fa uns dies, s'està prenent declaració a l'entorn escolar de l'estudiant de l'IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella. L'objectiu d'aquesta fase de la investigació és esbrinar si es tracta d'un cas d'assetjament. La policia espanyola ha treballat d'ençà que va obrir diligències en aquesta única hipòtesi. 

De tota manera, el cas no és gens fàcil per als agents que intenten que la informació que envolta el succés es traslladi en forma de declaració. Malgrat aquesta circumstància, fonts pròximes a la investigació asseguren que continuaran recopilant dades per prendre una decisió definitiva i si vinculen o no la mort del jove menorquí a un presumpte assetjament previ. D'altra banda, els qui tenen menys dubtes són els mateixos alumnes del centre. Alguns d'ells varen reconèixer a ARA Balears que la víctima era "molestada" per companys seus. 

A més, la preocupació creix a Menorca perquè s'ha fet públic que el jutjat de menors número 1 de Palma ha condemnat quatre adolescents de Ciutadella com a responsables d'un delicte contra la integritat moral envers un company de l'IES Josep Maria Quadrado. La condemna suposa per a tres dels quatre acusats 12 mesos de llibertat vigilada. L'altre farà treballs socioeducatius durant un any. La sentència també dictamina que no podran aproximar-se a menys de 100 metres de la víctima ni comunicar-se amb ella. Els quatre condemnats, d'entre 15 i 16 anys, varen assetjar un menor per mitjà de vexacions, insults, amenaces i menyspreus basats en el seu aspecte físic.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF