La Policia Nacional investiga per què la denúncia de Sacramento Roca no es va tramitar com un cas de violència masclista

La víctima denuncià l'assetjament de la seva exparella quatre dies abans de ser assassinada

La Policia Nacional ha obert una investigació interna per esbrinar si els agents que decidiren no tramitar la denúncia de Sacramento Roca com un cas de violència de gènere actuaren de la manera correcta. Sacramento interposà, quatre dies abans de ser assassinada, una denúncia contra la seva exparella per assetjament després que aquest li hagués foradat les quatre rodes del cotxe, però els agents decidiren tramitar-la com un delicte de danys. 

Sacramento va mostrar a la Policia com la seva exparella li havia enviat una foto seva i de les seves filles amb els rostres guixats i els advertí que es va veure obligada a bloquejar la comunicació tecnològica amb ell per tal d'evitar l'assetjament continu que sofria.

Com ja va avançar el 'Diario de Mallorca' i ha pogut confirmar l'ARA Balears, la Policia Nacional està investigant, a hores d'ara, si els agents actuaren de la manera correcta en no tramitar la denúncia com a cas de violència masclista i si es va complir el protocol establert per a aquests casos.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF