La Policia Nacional deté un xaman per drogar les seves adeptes i abusar-ne sexualment

Presumptament introduïen algun derivat de l'anfetamina a l'aigua que consumien durant les celebracions per anul·lar la voluntat de les víctimes

Agents de la Policia Nacional han detingut un autodenominat xaman per subministrar droga a les seves "adeptes" amb la intenció d'anul·lar la capacitat de voluntat i decisió de les víctimes i abusar-ne sexualment. A l'operació s'han detingut un home de 52 anys i dues persones més que l'ajudaven a organitzar els diferents rituals a diferents punts de la geografia espanyola, una dona de 43 anys i un home de 40.

Les cerimònies d'"Aigua de l'Amor"

Els arrestats van començar a captar persones oferint cursos relacionats amb la meditació i l'espiritualitat. L'objectiu dels detinguts era la seducció de víctimes amb un perfil determinat, dones amb una edat entorn dels 45 anys i amb ànim d'iniciar-se en els rituals a l'estil de 'Banisteriopsis caapi'. Amb aquesta publicitat i la invitació a cerimònies gratuïtes es va anar teixint una xarxa de contactes per tot Espanya que a través de WhatsApp anaven difonent la seva activitat. 

L'entramat denominava les cerimònies que organitzava litúrgies d'"Aigua d'Amor" i oferien llocs per preparar ritus de meditació, amb música relaxant i tambors. Durant les celebracions el xaman feia ingerir a les víctimes aigua, fent-los creure que el seu consum "alliberaria l'amor", si bé la seva veritable intenció era perpetrar delictes contra la llibertat sexual. 

Durant el transcurs de la cerimònia manipulava l'aigua, diluint-hi algun tipus de substància estupefaent. Segons les recerques practicades pels agents, la droga podria tractar-se d'algun derivat de l'anfetamina. Aquesta substància provocava efectes al·lucinògens desinhibint les persones participants. 

Entre 100 i 175 euros per assistir a les reunions

Els detinguts feien saber als adeptes que per assistir als esdeveniments que organitzaven havien de pagar una quantitat que oscil·lava entre els 100 i els 175 euros. 

El que van començar sent celebracions litúrgiques va acabar convertint-se en festivals on tant el líder de l'organització com els seus còmplices distribuïen drogues a les víctimes. Marihuana, DMT, i bolets al·lucinògens (psilocibina) eren algunes de les substàncies estupefaents que es consumien durant les cerimònies. 

En ocasions, alguns dels assistents eren drogats contra la seva voluntat, atès que desconeixien que l'aigua estava intoxicada amb anfetamines. El xaman posava en perill la vida de les víctimes perquè s'ha pogut comprovar que algunes han patit problemes psicològics, brots esquizofrènics o dependència emocional amb posterioritat a les celebracions. Fins i tot van arribar a sofrir durant els rituals insuficiència respiratòria i fortes taquicàrdies. 

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF