La Policia Nacional desarticula a Menorca un grup criminal dedicat al tràfic de drogues

Han confiscat 824 grams de cocaïna, 537 de Speed, 363 de MDMA, 208 comprimits d’èxtasis, 1355 d’haixix, 1751 de marihuana i 5 de metamfetamina

La Policia Nacional ha desarticulat a Menorca un grup actiu criminal dedicat al tràfic de drogues. En el marc de l’operació ‘Samba’, s’han detingut un total de 8 persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i que integraven una xarxa que actuava en els municipis de Maó, Fornells, Es Castell i Sant Lluís. La Policia ha confiscat 824 grams de cocaïna, 537 de Speed, 363 de MDMA, 208 comprimits d’èxtasis, 1355 d’haixix, 1751 de marihuana i 5 de metamfetamina.

A més, en els 5 registres domiciliaris que ha dut a terme la Policia Nacional han confiscat una important suma de diners en efectiu, 5 vehicles, 2 motocicletes, 17 telèfons mòbils i material electrònic divers, així com tota mena d’aparells relacionats amb el cultiu, manipulació i distribució de la droga. El líder del grup és un jove de 25 anys, que ja havia estat detingut anteriorment per fets similars. L’operació s’inicià el passat mes de gener després que la Policia tingués coneixement que les persones investigades es dedicaven a la introducció i posterior distribució de les substàncies estupefaents, localitzant el punt de venda a Maó. El grup estava format per homes entre 25 i 30 anys.

L’operatiu es va produir dimarts i ha finalitzat amb la desarticulació de la xarxa criminal, aprofitant que el líder del grup es disposava a traslladar la droga des del seu domicili fins al pis de venda. Entre les 5 persones detingudes en aquesta intervenció es troba el líder del grup, la seva parella, el presumpte proveïdor de la droga i l’encarregat de custodiar el pis. Els detinguts han passat avui a disposició judicial.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF