La Policia Local de Palma retira 13 patinets elèctrics de lloguer després de dues setmanes en servei

La primera vegada, tres vehicles foren retirats perquè es pensaven que eren robats, però fins ara l'empresa ha continuat operant amb intenció d'ampliar-ne l'oferta

La Policia Local de Palma ha retirat 13 patinets elèctrics que es trobaven al carrer "realitzant una activitat sense llicència municipal", segons un comunicat. Fa unes setmanes, la Policia va treure'n tres de circulació perquè es pensava que eren robats, tot i que poc després foren retornats a l'empresa  Wind , que fa menys d'un mes que ofereix el servei de lloguer a Ciutat.

Segons fonts policials, "a quests vehicles de mobilitat personal causen molèsties als vianants i impedeixen el pas per la via pública, i es retiraran en aquestes circumstàncies". A més, recorden que e l Decret de vehicles de mobilitat personal estableix que les empreses de lloguer de VMP necessiten una llicència municipal en concepte d’utilització de béns de domini públic local en la modalitat d’ús comú especial de béns d’ús públic en circular per vies públiques.

Per altra banda, el comunicat recorda que "la persona física o jurídica de l’explotació econòmica ha de tenir una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi possibles danys a tercers". Altrament, l’activitat ha d’informar l’usuari de les rutes autoritzades i de les condicions de circulació que regeixen per a aquest tipus d’activitats. A més, és obligatori dur casc, perquè és propietat d’una empresa, i no s’hi pot circular a més de 20 km/h.

L'altra versió

Com ja va informar l'ARA Balears, el responsable de l'empresa que ofereix aquest servei a Espanya, Gerard  Sellarès, explicà que "els nostres advocats varen parlar amb el Departament de Mobilitat de Cort i ens varen dir que el decret aprovat a l'agost permet aquesta activitat, però que estava pensada per a motos compartides".

A més, Sellarès afegí que a la primavera es faria un canvi a la normativa amb la intenció de poder regular els patinets elèctrics. D'aquesta manera, tot i no haver arribat a cap acord amb el Consistori,   Wind   s'estaria beneficiant dels llimbs burocràtics municipals, però el responsable explica que "continuam intentant col·laborar amb l'Ajuntament". 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF