La Policia Local fa un control de droga a dos instituts de sa Pobla

Els mateixos centres educatius sol·licitaren les inspeccions

Els alumnes de l'institut Ca'n Peu Blanc i del Centre Integrat de Formació Professional (CIFP) Joan Taix, de sa Pobla, varen començar la setmana amb les motxilles registrades per un control de drogues, segons ha publicat l''Última Hora' i ha pogut confirmar aquest diari. Un dispositiu de la Policia Local, acompanyat per un ca especialitzat en la detecció de substàncies estupefaents contractat pel mateix Consistori, varen entrar als centres entre les 7.15 i les 7.30 h del matí d'aquest dilluns a la recerca de droga. Agents de la Guàrdia Civil també els donaren suport en l'operatiu.

El ca, que nom Log, va dedicar-se a ensumar les maletes dels alumnes que entraven per la porta de l'institut, així com els autocars que hi arribaven. A l'interior d'un d'aquests vehicles, el ca va trobar tres o quatre motxilles amb restes de cànnabis o algun dels seus derivats. Segons fonts de la Policia Local de sa Pobla, però, no es va trobar en cap d'aquests casos una quantitat suficient per interposar una denúncia. 

Segons les mateixes fonts, el control no respon a la detecció d'un increment del consum de droga per part dels joves, sinó que els mateixos centres educatius sol·licitaren les inspeccions. El cap de la Policia Local de sa Pobla, Antoni Borràs, ha explicat a l'ARA Balears que cap dels dos centres educatius no pateixen més problemes que qualsevol altre institut de Mallorca. Tot i això, ha assenyalat que mantindran la guàrdia alta i que "no serà el darrer control". De fet, el control contra les drogues s'estén a tota la població del municipi, on segons Borràs, es fan controls menuals.  

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF