Pluja torrencial a la serra de Tramuntana i a Menorca

La precipitació ha deixat aquesta matinada 50 litres d'aigua per metre quadrat al Mercadal i a Lluc

Arriben les fortes tempestes aquest divendres a les Illes Balears. Han començat durant la matinada i, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), continuaran al llarg del dia. La intensa pluja, que contrasta amb l'onada de calor que es va viure a l'Arxipèlag durant la setmana passada, ha deixat aquesta matinada un total de 18 incidents a les Illes, segons ha informat el servei d'emergències 112.

A més de les habituals inundacions i la caiguda d'arbres, l'112 destaca el rescat de 16 menors i 4 adults a Trebalúger. El servei d'emergències va rebre una telefonada a les 2 de la nit del grup que havia acampat a prop de la cala. Les 20 persones foren rescatades pels bombers i han passat la nit al pavelló municipal de Ferreries, on continuen en aquests moments.  

A Lluc, Mallorca, s'han acumulat fins a 50 litres d'aigua per metre quadrat, la mateixa quantitat que al Mercadal. Al polígon d'Alaior, hi ha hagut inundacions que han causat problemes amb l'electricitat. 

Les sorprenents imatges de llamps i trons han estat compartides pels residents de Menorca a través de les xarxes socials, com és el cas d'aquests dos vídeos a Ciutadella i Cala en Blanes.

Segons l'Aemet, es preveu que les tempestes seran localment fortes també durant el dia. A Mallorca s'esperen intervals de niguls amb xàfecs, sobretot al nord de l'illa durant la matinada, on hi haurà un lleu descens de la temperatura diürna. La mínima serà de 16 graus i la màxima de 32 graus. Durant el dia bufarà vent de l'est i el nord-est. 

A Menorca, la temperatura oscil·larà entre els 20 i els 29 graus; a Eivissa i Formentera, la mínima serà de 26 graus i la màxima de 31 graus. A les tres illes s'espera vent del nord-est. 

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF