Les fortes tempestes provoquen 60 incidents a les Illes Balears

El Servei d'Emergència 112 ha activat el nivell 1 del Pla especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos

El Servei d'Emergència 112 ha informat que les fortes tempestes han provocat fins a 60 incidències a les Illes Balears. Per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos a Mallorca, Menorca i Formentera, l'112 ha activat el nivell 1 del Pla especial.

En total, s'han registrat dos incendis forestals, tres incendis urbans i rurals, desset inundacions a edificis, deu inundacions a la via pública, vuit contenidors arrossegats, cinc caigudes d'arbres, un despreniment d'un element urbà a Llucmajor i dos despreniments de roques a Fornalutx i Valldemossa.

Mallorca s'ha vist afectada especialment pel mal temps, ja que es troba en alerta taronja. L' Aemet ja advertia a primera hora del matí de l'alerta taronja a través de les xarxes socials i de la pàgina oficial. Els dos incendis rurals han tingut lloc a l'Hostalet de Calvià i al cap de Ferrutx d'Artà. El primer ja ha estat extingit, segons ha informat l'Institut Balear de la Natura (Ibanat).

En alguns municipis, com Campos, les fortes pluges han col·lapsat algunes vies i l'aigua ha arribat a entrar en alguns comerços. 

El trànsit aeri també es veu afectat per les condicions climatològiques que s'han registrat entre les Illes i la Península. 

Aquest dissabte continuaran les pluges i les tempestes a Mallorca, però el nivell d'alerta baixarà a groc. A la resta d'Illes es mantindrà l'alerta per risc important. 

Les pluges provoquen talls a la carretera d'Eivissa 

Segons ha informat el Consell d'Eivissa en un comunicat, l'entrada a la ciutat està tallada a causa de les fortes pluges. Han assegurat que fins que no baixi el nivell de l'aigua acumulada, no obriran el camí al trànsit. 

En concret, està tallat un carril d'entrada a la ciutat d'Eivissa pel primer cinturó, a l'altura de Suministros Ibiza. El pas inferior a l'Ei-20, que dona accés al Raspallar i al puig d'en Valls, també s'ha hagut de tallar per acumulació d'aigua entre les 11 i les 11.30 h aproximadament.

A més, les pluges han provocat despreniments de terra i pedres a pràcticament tota la xarxa viària insular. El servei de manteniment ha actuat a la carretera de Cala Llonga, a la Cala de Sant Vicent, a Sant Miquel de Balansat, a Santa Agnès de Corona i a la zona dels Cubells.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF