La Plataforma contra els magacreuers defensa que "cap benefici econòmic compensa una ciutat massificada i contaminada"

El col·lectiu afirma que la coincidència de fins a quatre embarcacions alhora aquest divendres i dissabte generarà "grans impactes ambientals i socials"

La Plataforma contra els megacreuers ha alertat aquest dimecres que "cap benefici econòmic compensa una ciutat totalment massificada i contaminada", amb la coincidència de fins a quatre embarcacions alhora al port de Palma aquest divendres i dissabte.

El col·lectiu, format per una trentena d'entitats ciutadanes i ecologistes, ha advertit que no descansarà i no se n'anirà de vacances en una setmana en la qual arribaran a Palma 60.000 creueristes, un nou rècord que generarà "grans impactes ambientals i socials i sobre la salut pública".

La plataforma recorda que els ingressos de gairebé 10 milions d'euros que generen els creuers són inferiors a les inversions que ha hagut de fer l'Autoritat Portuària de Balears per donar serveis a les navilieres i recalca que per al petit i mitjà comerç, l'enorme afluència de visitants exprés no deixa grans beneficis perquè es converteix en una experiència negativa per la massificació.

"Cap benefici econòmic compensaria els efectes de rebre en un dia quatre megacreuers, com passarà aquest divendres i dissabte, que en un dia contaminaran 37 vegades més que els cotxes que circulin per Palma", afirmen.

També critiquen la massificació generada en una ciutat on viuen 26.000 persones al centre històric, a les quals se sumaran aquest divendres 16.000 creueristes, "un 60% més de vianants concentrats en pocs carrers i en unes hores molt limitades", i una xifra que suposa quatre vegades més del que la plataforma planteja com a màxim admissible per a Ciutat.

Aquest col·lectiu prepara un document per presentar al Govern, al Consell de Mallorca, a l'Ajuntament de Palma i a l'Autoritat Portuària, amb "una proposta molt concreta per limitar l'afluència, amb criteris tècnics perquè aquesta iniciativa sigui una realitat durant els pròxims anys".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF