Societat 04/06/2013

La Plataforma per l'Educació romp amb el Govern

A. Z.
1 min
Alexandre Forcades excercí ahir de portaveu de la Plataforma.

Palma.La Plataforma per l'Educativa anuncià ahir que trenca relacions amb el Govern balear, ja que entenen que la Conselleria d'Educació no ha fet cas de cap de les mesures proposades per aquesta entitat cívica a l'inici de legislatura.

El portaveu, Alexandre Forcades, lamentà ahir que José Ramón Bauzá signàs abans de les eleccions autonòmiques el manifest presentat per la Plataforma, però després no n'hagi aplicat cap de les mesures (com ara el 'Pla de mesures urgents contra el fracàs escolar i l'abandonament prematur', a més de la creació d'una gran 'mesa per l'educació').

De fet, el 2012, el primer any de legislatura de l'Executiu Bauzá, la plataforma ja el suspengué en matèria educativa.Tot i que la Plataforma no llançà dards enverinats contra la Conselleria, el fet que hi trenqui relacions reflecteix en si mateix l'elevat grau de distanciament que senten els seus membres.

Bernat Alemany, portaveu d'Escola Catòlica (que integra la Plataforma), matisà que "la porta no està tancada"; malgrat que esperen que sigui la Conselleria la que faci alguna passa per intentar reprendre la relació.

Així mateix, el president de l'associació de pares i mares COAPA, Jaume Ribas, criticà que el president Bauzá se centri a remoure temes lingüístics, "en comptes de centrar-se en els aspectes educatius que afecten directament el fracàs escolar".

stats