La Plataforma Zona Zero celebra que Cort abandoni el projecte d'aparcament a les galeries de la plaça Major

Les entitats reivindiquen un ús més social i cultural de l'espai i demanen participar en el procés de definició

Les entitats que impulsen la Plataforma Zona Zero, entre les quals hi ha l'Associació de Veïnes de Canamunt, la Gerreria i Calatrava, Palma XXI, FAAVV i Orgull Llonguet, han valorat de manera positiva la decisió de l'Ajuntament de descartar l'ampliació de l'aparcament a les galeries de la plaça Major. 

La plataforma ha reivindicat que la remodelació d'aquest espai s'ha de regir per uns criteris que duguin cap a un nou model de ciutat: ús social i cultural, producte local i sostenibilitat, innovació i participació. En aquest sentit, les entitats volen participar molt activament del procés oferint el seu suport per a la redacció de les bases del concurs, o proposant jurats nacionals i internacionals. 

Davant models enfocats en la recuperació econòmica i social a través del creixement turístic, la plataforma ha proposat diferents alternatives: "Volem un espai que permeti treballar cap a altres models de ciutat, basats en la transició ecològica i la participació activa de la ciutadania. Volem recuperar la ciutat per a la gent, per als veïns, per al petit comerç, no exclusivament per als turistes". A més, han remarcat la necessitat que el concurs contempli tant projectes encaminats a definir usos de les galeries com altres propostes de rehabilitació de tipus arquitectònic. 

La Plataforma Zona Zero va iniciar el procés d'oposició al projecte que l'Ajuntament havia posat damunt la taula fins ara, la construcció de nous aparcaments a les galeries. En aquesta línia, el gener d'aquest any varen presentar el Manifest pel rescat de la plaça Major, al qual es van adherir més de 50 entitats, entre associacions de veïns, organitzacions i col·lectius socials, associacions de comerciants i entitats ciutadanes i ecologistes. 

Entitats ciutadanes i arquitectes: "Palma necessita polítics oberts a processos de col·laboració amb els veïns"

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF