PIMEM demana una tarifa plana de 30 euros per desplaçar-se de la Península a les Balears

La federació també reclama que el govern espanyol aprovi una exempció de les taxes aeroportuàries

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) ha demanat al govern espanyol una tarifa plana de 30 euros per als trajectes en avió i vaixell des de la Península a les Balears, segons ha manifestat l'entitat mitjançant un comunicat. Per tal de donar un impuls al turisme estatal, PIMEM també ha reclamat una exempció de les taxes aeroportuàries.

El president de la federació, Jordi Mora, ha posat com a exemple l'illa de Sardenya, on s'ha posat en marxa un sistema de tarifa plana de 37 i 46 euros en els trajectes aeris amb Roma i Milà per afavorir el trànsit turístic i minimitzar el cop econòmic de la crisi sanitària. "És important aprendre de mesures que s'apliquen a altres illes de la Mediterrània i que funcionen", ha dit.

El Govern preveu que les Balears perdran el 30% del PIB i 147.700 llocs de feina

Segons PIMEM, la reducció de costos és del tot necessària si es vol fer de les Balears "una destinació atractiva per al turista nacional". "Si volem competir amb la resta de comunitats turístiques, hem de minimitzar els costos. No tenim trens ni autopistes que ens connectin", ha afegit Mora.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF