PIMEM adverteix que la fusió de CaixaBank i Bankia pot implicar "acomiadaments massius" en el sector

La patronal considera que aquesta decisió perjudica el petit i mitjà comerç

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca ( Pimem ) ha advertit aquest dimarts que el sector es veurà perjudicat per la fusió entre  Caixabank  i Bankia, ja que "redueix la competència" entre entitats financeres. Així mateix, alerta que la fusió pot implicar "acomiadaments massius de treballadors i de prejubilacions", apunta en una nota.

"Seria important que les dues entitats, amb el caràcter social que mantenen amb les seves fundacions corresponents, prenguin la decisió d'evitar aquests acomiadaments i prejubilacions, i que optin per recol·locar aquests treballadors en sectors productius", opina el president de  PIMEM , Jordi Mora. De fet, "el valor, la formació i el coneixement que aquest personal posseeix són necessaris per  a la reactivació del país, ja que tenir més de  55  anys és un valor d'experiència i coneixement que no ens podem permetre perdre", afegeix.

La patronal avisa que "la concentració del sistema financer forma part del pes que suporta el motor productiu del país" i considera necessari anar cap al "model americà dels  Community   Banks , que afavoreixen la competència i, per tant, aporten un valor afegit a la productivitat". Per altra banda,  PIMEM  es planteja la necessitat que "la fusió estigui condicionada a la devolució del rescat financer del qual va ser objecte Bankia".

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF