Pau de Vílchez: " Rebre 16 milions de visitants és insostenible per les emissions de CO2 que causen"

El subdirector del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic ha remarcat que la situació climàtica és dramàtica 

Pau de Vílchez, subdirector del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic (LINCC), ha assegurat aquest dimarts en el programa Al Dia d'IB3 que "rebre 16 milions de visitants a les Illes Balears és completament insostenible per la despesa energètica i per les emissions de CO₂ que causen".

De Vílchez ha alertat que la situació climàtica és "dramàtica", i "no ho diu una ONG, és fruit d'un consens científic mundial". Fent referència a la Cimera del Clima que s'està celebrant a Madrid, ha dit que "ha de servir per augmentar el nivell de compromís dels estats". A més, ha afegit que és urgent multiplicar els esforços per reduir les emissions.

Pau de Vílchez: "El dret a un medi ambient sa és un dret indispensable per a l'existència humana"

El subdirector ha remarcat que si no es fa front a les conseqüències del canvi climàtic, en un futur serà molt més car. Entre els canvis que s'exposen, De Vílchez ha destacat "deixar d'utilitzar combustibles fòssils, canviar el model de mobilitat i revitalitzar l'agricultura pròpia".

A més, ha explicat que l'objectiu del LINCC respecte de la cimera de Madrid és continuar les negociacions que es duguin a terme i establir diferents contactes amb altres centres de recerca.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF