Palma se suma al Dia internacional de les ciutats educadores

El lema d'enguany és 'Escoltar la ciutat per transformar-la' 

L'Ajuntament de Palma s'ha sumat aquest dissabte al Dia internacional de les ciutats educadores amb un acte que ha tingut lloc a la plaça de Cort. El batle, José Hila; el regidor de Cultura i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i Elisenda Ramon, alumna de l'Escola Municipal de Música, han llegit la Declaració del Dia internacional de les ciutats educadores 2019. El batle ha remarcat el compromís "d'escoltar la ciutat per transformar- la, amb l'objectiu d'obrir espais de construcció democràtica i participativa que incorporin totes les veus i que ens permetin crear una ciutat que no deixi ningú enrere". 

Hila ha assenyalat que "ens sumam a la celebració mundial del Dia internacional de les ciutats educadores amb la convicció que caminar de la mà de nombroses ciutats ens permet avançar amb passa ferma i fer sentir la nostra veu en favor d'aquest model de ciutat", ha conclòs. 

El regidor, per part seva, ha assegurat que "les ciutats educadores som conscients que els reptes als quals ens enfrontam no poden abordar-se amb solucions unilaterals i simples, sinó que cal articular espais que acceptin la contradicció i que proposin processos de coneixement, diàleg i participació com la millor manera de conviure". 

D'altra banda, Elisenda Ramon ha estat l'encarregada d'iniciar la lectura del manifest. "Avui dia ningú qüestiona que les ciutats, grans i petites, són escenaris clau on els reptes que ha d'afrontar la humanitat impacten amb tota la seva complexitat", ha dit. "Estam compromesos amb una visió integral de l'educació al llarg de la vida i amb maximitzar l'impacte educatiu de les nostres polítiques municipals, repensant la ciutat com un ecosistema educatiu inclusiu, dinàmic i en diàleg permanent amb les persones que hi viuen", ha sentenciat.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF