Palma ret homenatge a les víctimes del coronavirus

L'Ajuntament ha instal·lat una placa al cementeri de Son Valentí que recorda les persones que han mort per la pandèmia

L’Ajuntament de Palma ha retut homenatge a les víctimes del coronavirus aquest diumenge en un acte que ha tingut lloc al cementeri de Son Valentí, en què també han participat un grup de familiars de persones que han mort per la pandèmia. A més, el Consistori hi ha instal·lat una placa de record.

Durant la cerimònia, els familiars de les víctimes han encès la flama d’un peveter, símbol del record que perdura de totes les persones que han perdut la vida a causa del virus. Després, han deixat flors damunt la placa. S'hi han pogut escoltar els versos del poema Lletra a Dolors, de Miquel Martí i Pol, en veu de Mariona Forteza; la música del violoncel de Rosa Cañellas, que ha interpretat Hallelujah, de Leonard Cohen; i el Preludi de la Suite núm. 1 en sol major de Johann Sebastian Bach.

En l'homenatge, també hi ha hagut un agraïment públic per al personal sanitari i tota la resta de professionals que han atès -i atenen- la ciutadania durant la pandèmia. L'acte s'ha tancat amb un minut de silenci en senyal de respecte.

A l’esdeveniment hi han assistit, entre altres, el batle de Palma, José Hila; la consellera de Salut i Consum del Govern, Patrícia Gómez; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, i el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs. També hi han estat presents membres de tots els grups polítics de Cort.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF