200 persones esclaten d'indignació a Cort per l'anunci que els membres de la Manada seran lliures

La capital balear se suma al clam d'impotència que es viu a tot l'Estat contra la decisió de l'Audiència de Navarra

Prop de 200 persones s'han concentrat aquest dijous a les 20 h a la plaça de Cort per clamar justícia després de l'anunci de la decisió de la secció segona de l'Audiència de Navarra de decretar llibertat provisional per als cinc joves integrants de la Manada. Els manifestants han llançat crids com "si ens toquen a una ens toquen a totes", "patriarcal i capital, aliança criminal' o "no es no, lo demás es violación". 

José Ángel Prenda, Ángel Boza, Jesús Escudero, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Jesús Cabezuelo foren condemnats a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual amb prevalença contra una jove de Madrid durant els santfermins del 2016. Aquest dijous han sabut que podran sortir de la presó si paguen una fiança de 6.000 euros. 

La notícia de la nova decisió judicial ha fet esclatar les xarxes socials i s'han convocat ràpidament i de manera improvisada concentracions a diferents indrets de l'Estat. A Palma i Barcelona s'ha sortit al carrer aquest dijous, mentre que a Madrid la manifestació serà aquest divendres a les 19 h. Un cop més, el moviment feminista s'ha organitzat per mostrar la seva indignació, en aquest cas arran d'una decisió judicial en relació amb una sentència que ha estat polèmica des del primer moment. 

 

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF