Palma rebrà dissabte tres creuers, però els passatgers no podran desembarcar

A partir de diumenge ja cap embarcació de passatgers podrà arribar als ports de les Illes

Tres creuers atracaran al port de Palma aquest dissabte perquè els passatgers i tripulacions puguin tornar als seus països d'origen, però no se'ls permetrà desembarcar a la ciutat excepte per anar a l'aeroport.

Segons ha informat la Delegació del govern espanyol, en cap cas es permetrà el desembarcament de passatgers; i en el supòsit d'aquells que hagin de viatjar a la seva destinació amb avió, seran traslladats a l'aeroport de Son Sant Joan directament des del port. La resta de passatgers estaran confinats a l'interior dels vaixells. Diumenge els vaixells abandonaran el port i aquest quedarà tancat a creuers fins a un altre avís. El servei de Sanitat Exterior i la Guàrdia Civil de Costes i Duanes supervisaran l'operatiu.

Aquestes mesures s'aplicaran en tots els ports de l'Estat on estan previstes arribades de creuers i formen part de les restriccions per a la contenció de la infecció pel Covid-19.

L'arribada d'aquests creuers coincideix amb la mesura del govern espanyol de prohibir l'arribada de creuers amb destinació a qualsevol dels ports de l'Estat i d'embarcacions procedents d'Itàlia amb l'objectiu d'evitar l'expansió del coronavirus a Espanya. Cal recordar que en el cas dels creuers la mesura entra en vigor aquest diumenge, mentre que pel que fa a les embarcacions procedents d'Itàlia, ja no poden amarrar als ports espanyols des d'aquest divendres al matí. A més, la prohibició es mantindrà, com a mínim, fins al pròxim 26 de març.

Amb aquests tres creuers que arribaran dissabte, el nombre d'embarcacions de passatgers que han arribat a Palma durant aquesta setmana, i després de l'expansió del coronavirus a les Illes, s'eleva a cinc, ja que dimarts i dimecres arribaren el creuer Costa Smeralda, amb capacitat per a més de 6.000 persones, i el creuer  MSC Grandiosa procedent de Palerm (Itàlia), amb uns 3.000 passatgers. En els dos primers casos, els passatgers sí que desembarcaren a Palma i passejaren per la ciutat durant hores.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF