Palma convoca noves subvencions per garantir serveis socials amb un pressupost de 695.000 euros

La junta de govern ha aprovat avui la convocatòria pública de subvencions de l’àrea de Benestar i Drets Socials per a activitats d’interès social 2017-2018. Així, es destinen un total de 695.000 euros a dues línies de subvencions. La primera, una línia general dotada amb 245.000 euros que prioritza actuacions innovadores que facin referència a la cobertura de necessitats bàsiques, actuacions per reforçar competències parentals i socioeducatives, i actuacions adreçades a la inserció laboral de les persones vulnerables. La segona, una línia específica dotada amb 450.000 euros per a projectes d’acció preventiva al territori. Amb aquesta línia es continua impulsant la prevenció comunitària.

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha destacat que enguany es mantenia el mateix pressupost que l’any passat  però s’atenien algunes peticions de les entitats, com ara l'aprovació de les subvencions a principi d’any per afavorir l’abonament anticipat d’un 50% de les quanties concedides.

A més, s’afavoreix que les entitats puguin accedir a més quantitat econòmica per desenvolupar els seus projectes. “Hem aconseguit atendre les demandes històriques del tercer sector; la primera, que les subvencions surtin ara al gener, facilitam abonar de manera anticipada un 50% de la quantitat concedida i, la segona, les entitats poden optar al 100% del cost del projecte de la subvenció”, ha dit, i ha remarcat que aquest fet afavoria que hi hagués més concurrència d’entitats petites a les subvencions.

“Aconseguim objectius prioritaris del pla estratègic: complim els acords amb el tercer sector fent possibles subvencions estables que complementen l’acció municipal i cream serveis per garantir la igualtat d’oportunitats promovent la prevenció de risc social, especialment en infants i joves enfortint la xarxa comunitària al seu territori”, ha dit la regidora.

Les bases de les subvencions de 2018 estaran exposades a partir de la setmana que ve a la web municipal ( www.palma.cat) i podran ser consultades.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF