Palma acull cinc dies de folklore internacional

En el Festival Mallorca World Folk hi participaran 14 grups internacionals de música i dansa

Els 14 grups internacionals de música i dansa que participen en el Mallorca World Folk Festival han sortit als carrers de Palma aquest dimarts per mostrar els seus balls i vestits tradicionals. Aquest esdeveniment omplirà els carrers de Ciutat de folklore internacional durant cinc dies, fins al 6 d'abril. En total hi participaran 40 formacions, 26 de les quals són mallorquines.

Participants del Mallorca World Folk Festival

El Mallorca World Folk Festival, que s'ha recuperat després de vuit anys desaparegut, és el primer festival estatal que forma part del calendari de la FIDAF (Federation of International Dance Festivals). Les formacions participants competiran per guanyar els premis i distincions atorgats per sis jurats internacionals.

Les actuacions estaran coordinades per l’Escola de Música i Danses de Mallorca, que duu la direcció artística del festival i que ha estat l'encarregada de seleccionar els grups i jurats. Aquesta entitat amb més de 40 anys d'història fou la impulsora del World Folk Dance Festival, el qual es va dur a terme a Palma de manera bianual des del 1985 fins a la darrera edició, l’any 2011.

El MWFF és també un punt de trobada entre els grups folklòrics de l'illa, així com una oportunitat per a les agrupacions de música i ball popular de Mallorca que vulguin entrar a formar part dels
circuits internacionals. Durant la setmana del festival es faran activitats per fomentar i promoure els llaços entre les agrupacions de fora i d’aquí, així com el contacte amb els organitzadors d'altres festivals folklòrics internacionals de la FIDAF.

Totes aquestes actuacions seran gratuïtes i obertes al públic en general, i en el cas dels espais amb aforament es podran retirar les entrades a taquilla una hora abans.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF