Societat 03/08/2013

El PSOE exigirà explicacions al govern espanyol per l'indult del pederasta demanat al Marroc

Els socialistes espanyols troben el cas "d'una extrema gravetat" i estan preocupats pel fet que la inclusió d'aquest nom en la llista d'indultats pugui "perjudicar l'alta gestió atribuïda al rei" d'Espanya

Efe
1 min

MadridEl PSOE demanarà al govern espanyol que doni una explicació "urgent" sobre les circumstàncies de l'alliberament, després d'un indult del rei del Marroc, d'un pederasta espanyol condemnat a 30 anys de presó en aquest país per haver abusat d'onze nens.

Per això, la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, registrarà dilluns al Congrés una pregunta oral dirigida al ministeri d'Afers Exteriors per un fet que ha causat "una enorme alarma i indignació al país veí i també a Espanya", anuncia en una nota de premsa.

Valenciano, que és la portaveu socialista a la comissió d'Exteriors, s'interessarà per quin departament del govern espanyol ha "suggerit" que s'inclogui a aquesta persona en la llista de presos espanyols indultats recentment pel Marroc.

També preguntarà si s'ha comprovat i supervisat "l'oportunitat i la idoneïtat dels casos inclosos en aquesta relació per no perjudicar l'alta gestió atribuïda al rei" d'Espanya. La tesi del PSOE és que Joan Carles I va fer una gestió genèrica amb el seu homòleg, el rei Mohamed VI, sense saber qui hi havia a la llista d'indults que se soli·licitaven, elaborada pel govern espanyol.

Valenciano considera d'"extrema gravetat" aquest cas i exigeix una explicació "immediata" i que s'actuï amb la màxima celeritat per reparar aquest "error".

Un grup d'advocats marroquins s'ha afegit a la pressió pel cas sobre les institucions espanyoles amb una querella contra el pederasta presentada a l'Audiència Nacional, a Madrid.

stats