Protesta per un desnonament 'fantasma'

Stop Desnonaments l'ha convocada per impedir una possible expulsió d'un pis a Palma

Activistes de Stop Desnonaments, veïnats i periodistes havien rebut la convocatòria per aturar un desnonament que no ha tingut lloc. Els afectats són un matrimoni amb dos fills que han ocupat un habitatge propietat d'un banc "per necessitat, com mig Son Gotleu", segons Joan Segura, portaveu de l'entitat.

La plataforma Stop Desnonaments explica que la família no va rebre cap notificació judicial per escrit. Asseguren que varen ser dos policies locals, als quals la família no va demanar la identificació perquè se sentia intimida, els que varen amenaçar la família de treure'ls de casa dijous a les 10. 

Segura, passada una hora de la concentració, ha informat que "el banc havia suspès el desnonament tres mesos". Tot i així, han decidit que quedarien perquè deien que no tenien constància que la policia local no actuàs pel seu compte. Han acusat la regidora de Seguretat Ciutadana, Angèlica Pastor, i el batle de Palma, Antoni Noguera, de consentir que la Policia Local col·labori amb els desnonaments. "La justícia ha entrat en raó, però l'ajuntament del canvi continua posant a disposició la Policia Local per a un desallotjament".Fonts de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament han informat que avui la Policia Local no tenia prevista cap intervenció. 


Durant la concentració, els activistes de Stop Desnonaments i els veïnats han aprofitat per denunciar la situació de moltes persones que no tenen accés a un habitatge digne, mentre que hi ha moltes cases buides.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF