El PP demana responsabilitats per l'apagada elèctrica de Menorca

També sol·licita la redacció urgent d'un informe per part dels tècnics de la Direcció General d'Emergències del Govern

El PP de Menorca ha demanat responsabilitats polítiques a ls qui exerceixen funcions de govern al Consell i el  Govern  des de juny de 2015 "per no haver actuat amb la previsió ni la diligència necessàries per evitar el desastre de l'apagada patida per l'Illa aquesta setmana", indica la formació política en un comunicat.

La secretària general del PP de Menorca, Asunción Pons, ha denunciat "l'absoluta falta d'autocrítica que estan demostrant Francina Armengol, Susana Mora i Marc Pons", ha dit sobre les presidentes del Govern i el Consell i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat.

Segons Pons, el Govern i el Consell e s dediquen a criticar el PP per desviar l'atenció i ocultar les seves pròpies responsabilitats. Pons recorda que el conseller Pons va anunciar el 2017 que hi hauria "recursos 'in situ' a partir del minut zero", quan Menorca va quedar sense enllaç submarí, però "l'apagada ha constatat que no ha estat així".

El PP ha demanat la redacció urgent d'un informe per part dels tècnics de la Direcció General d'Emergències del  Govern , que analitzi de manera exhaustiva les actuacions dutes a terme des que el matí de diumenge passat es va produir la interrupció del servei elèctric "més perllongada i amb major afectació social" de l'Illa.

La presidenta del PP de Menorca, Misericòrdia  Sugrañes , manifesta que "a partir de les conclusions d'aquest informe es podran corregir els errors, mancances i deficiències durant la gran apagada, perquè s'ha actuat tard i malament, al mateix temps que cal adoptar i aplicar totes les mesures que permetin prevenir, evitar i minimitzar altres casos similars".

El PP proposa una doble connexió amb Mallorca, tal com es va fer el 2015 quan per primera vegada es va introduir un segon cable a la programació energètica i propugna la generació intel·ligent de renovables, a més de la instal·lació d'equips d'emergència a les subestacions.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF