El PP exigeix la retirada de "Presos polítics en l’Espanya contemporània" de la plaça d'Espanya

Duran considera que "la suposada exhibició" és "una nova mostra del radicalisme de l'equip de govern encapçalat pel batle Noguera"

La portaveu del grup del PP a l'Ajuntament de Palma, Marga Duran, ha exigit aquest dimarts "la immediata retirada de l'exposició d'homenatge a condemnats i processats", de l'artista Santiago Sierra, que està instal·lada a la plaça d'Espanya.

Duran considera que "la suposada exhibició" és "una nova mostra del radicalisme de l'equip de govern encapçalat pel batle Noguera" i recorda que l'obra (una sèrie de retrats pixelats d'alguns polítics independentistes catalans i d'altres persones encausades per la justícia) ja va ser retirada de la fira d'art ARCO.

"A Espanya no hi ha presos polítics, sinó polítics presos per decisions judicials que les institucions no han de qüestionar", ha afirmat la regidora del PP, que creu que l'exposició és "una provocació a la justícia i als palmesans".

Per a Duran, és "vergonyosa" l'actitud de les regidores Aurora Jhardi i Neus Truyol, que han donat suport a la mostra, pròpia d'un "govern radical".

És "un nou episodi de sectarisme d'un Ajuntament que no gestiona gens", ha subratllat la portaveu popular, que reclama que es faci públic "quant els ha costat aquest espantall, als ciutadans".

També ha criticat l'exposició de la plaça d'Espanya l'associació Societat Cívica Balear, que ha anunciat "mesures legals" contra l'Ajuntament, si no la retira.

A més, ha exigit la retirada immediata dels "llaços grocs que han aparegut al castell de Bellver", una evidència de "les impertinències i provocacions dels separatistes", que amenacen "seriosament la convivència entre els ciutadans de les Illes Balears".

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF