El PP canviarà la Diada de Mallorca al 12 de setembre, si governa

El grup popular al Consell ha fet una ofrena floral davant la tomba del rei Jaume II, a la Seu

El PP tornarà a establir el 12 de setembre com la Diada de Mallorca, si governa al el Consell la legislatura que ve, perquè entén que el canvi al 31 de desembre establert per l'actual executiu insular "ha devaluat" la commemoració.

El grup del PP al Consell insular, amb representants del partit a l'Ajuntament de Palma, ha fet una ofrena floral a la Seu davant la tomba de Jaume II, que el 12 de setembre de 1276 firmà la Carta de Privilegis i Franqueses.

"L'entrega de drets signada per Jaume II és un fet que s'ha de recordar sempre, de manera que la data de la Diada ha de ser aquesta", ha manifestat el portaveu popular en el Consell, Mauricio Rovira.

A parer seu, la nova data de celebració oficial, el 31 de desembre, "ni tan sols compta amb el suport institucional, perquè els responsables del Consell participen aquest dia com a 'convidats' a la festa de l'Estendard de Palma, que està catalogada i no es pot canviar".

Rovira també critica la dispersió al llarg de l'any dels actes que abans es concentraven entorn del 12 de setembre, com l'entrega de les medalles d'Or de Mallorca, que ara es fa l'abril.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF