El PP de Palma demana més policia i més contudència per posar fi a l'ocupació il·legal d'habitatges

Marga Duran: "Els ocupes són un col·lectiu que agrada a tots els batles del canvi"

"Vull parlar de propietat privada i de la seva vulneració". Amb aquestes paraules ha començat la roda de premsa la portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma, Marga Duran. "Tothom sap la gran quantitat d'ocupes que hi ha i com han augmentat durant aquesta legislatura. Ara mateix és la primera preocupació de barris com Son Roca", ha assegurat.

El Partit Popular recorda que el maig de l'any passat al ple varen presentar una proposta que va ser aprovada per unanimitat amb diferents punts, entre els quals hi havia la posada en marxa d'un protocol, la realització d'un registre i la sol·licitud d'adhesió dels bancs i altres mesures per pal·liar l'ocupació il·legal d'immobles. "No s'ha fet res perquè no hi ha cap voluntat política. Els ocupes són un col·lectiu que agrada a tots els batles del canvi", assegura Duran.

En el proper ple el PP de Palma presentarà una proposta de suport a la proposició de llei presentada pel PP al Congrés dels Diputats contra l'ocupació il·legal i en favor de la convivència veïnal que demana més mitjans de la Policia Nacional i la Local per desocupar una casa en 24 hores.

Duran manté que aquesta problemàtica afecta tot Palma, sobretot barris com Son Gotleu i la Calatrava o el carrer d'Aragó, tot i que és a Son Roca on té més impacte, segons la representant dels conservadors a Cort. "No hi ha cap finca en aquesta barriada on no hi hagi una casa ocupada il·legalment". La portaveu popular afirma que hi ha molts veïns que es posen alarmes, i, fins i tot, diu que fan torn per no deixar la casa buida per por que hi entrin de manera il·legal. 

D'altra banda, la regidora del PP de Palma Lourdes Bosch reclama a l'equip de govern que no prengui cap decisió sense consens en relació amb qualsevol iniciativa que es dugui a terme al Camp Redó per no condicionar l'equip de govern que guanyi les eleccions.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF