El PP de Palma considera "un absurd" que l'ajuntament vinculi els aires condicionats amb el canvi climàtic

Els populars han criticat les altes temperatures de les escoletes municipals. Susanna Moll ha dit que només han rebut queixes d'un centre escolar i que va ser durant l'onada de calor

La portaveu del PP a Cort, Marga Duran, ha dit que el fet que Cort vinculi l'aire condicionat de les escoletes amb el canvi climàtic "és un absurd i una presa de pèl". Duran ha criticat la contínua deixadesa del govern de Noguera ja que, segons la portaveu popular, els infants han hagut de patir "altíssimes temperatures" per la manca de sistemes de climatització de les escoletes municipals.

En aquest sentit, l'edil ha qualificat d'"inacceptable" que "els infants hagin de patir temperatures de 37 graus a l'estiu i dur abrics a les classes a l'hivern". Duran ha assenyalat també que el Partit Popular de Palma va presentar un escrit el dia 2 d'agost arran de les queixes rebudes pels pares dels infants, però que ni el batle ni la regidora de l'àrea, Susanna Moll, varen suspendre les seves vacances per donar solució al problema.

Susanna Moll ha volgut aclarir les seves declaracions i ha dit que no és intenció de l'Ajuntament supeditar el benestar dels infants al fenomen del canvi climàtic. Moll ha dit que de les quatre escoletes d'estiu que hi ha a Palma, Ciutat Antiga, Son Espanyolet, Santa Creu i Son Ferriol, només varen rebre queixes de Ciutat Antiga i que va ser durant l'onada de calor. També ha afegit que varen ser molts pocs pares els que varen queixar-se i que varen participar en la recollida de firmes.

La regidora ha explicat que durant aquesta legislatura, l'Ajuntament ha adquirit trenta ventiladors i sistemes de climatització portàtils i ha criticat que fins ara els populars no havien fet cap inversió d'aquesta casta.

Moll també ha dit que es preveu invertir una partida dels fons de capitalitat per a la climatització de l'escoleta del Molinar, que és la que en requereix amb més urgència, i que s'engegarà un estudi per analitzar les necessitats de climatització de la resta d'escoletes. També ha explicat que durant el mes d'agost es varen començar les obres de millora en deu escoletes, també a Ciutat Antiga, amb una inversió de 400 mil euros, i que ha inclòs la reparació de patis, murs, banys, trespols i humitats.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF